Treksta gör en kollektion för Skandinavien

Skandinavien är en viktig marknad för skomärket Treksta och för att växa ytterligare lanserar de Scandinavian Collection med skor för vårt klimat och vår stil.

Mats Bengtsson, vd för Improve Businesss som ansvarar för Treksta i Sverige, Norge, Island, Finland och de baltiska länderna, har ända sedan starten jobbat väldigt nära med Treksta för att utveckla skor och kängor som fungerat i det skandinaviska klimatat med mycket snö och regn. Inte minst gäller det barnskorna som också blivit en riktig framgång i Skandinavien. 

Nu har Treksta tagit allt ett steg till och lanserar i juli 2017 Treksta Scandinavian Collection. Kollektionen är endera specialutvecklad eller särskilt utvald för den skandinaviska marknaden och vårt speciella klimat. 

– När det gäller Scandinavian Collection ansvarar vi från svensk sida för viktiga delar av Trekstas produktutveckling. Vi ger helt enkelt skorna en skandinavisk design, både vad gäller utseende och tekniska egenskaper, säger Mats Bengtsson. 

Skorna i kollektionen har försetts med en lite bredare läst för att passa skandinaviska fötter bättre. En del av skorna har den mjukare Hypergripsulan som ger bra fästa och hög komfort och för de som vill ha grepp på is och snö finns Trekstas Icelocksula där naturgummit blandats ut med små glasfiberpartiklar för att ge fäste under skons hela livslängd.

Treksta gör en kollektion för Skandinavien
Treksta Vertex GTX. Outdoorkänga med ICE-lock.