Tiger Woods gör comeback med nya skor, klubbor och bollar

På torsdag gör Tiger Woods comeback i tävlingsgolfen efter över ett års uppehåll. Under tiden har Nike bestämt sig för att lägga ner sin klubb- och bolltillverkning vilket gör att Tiger kommer att spela med helt ny utrustning.

Tiger har setts spela med en Taylormadedriver de senaste veckorna och det ryktas också om att han kommer att spela med bollar från Bridgestone. På torsdag vet vi mer om hans utrustningsval.

Det vi redan nu vet är att Tiger kommer att spela i helt nya skor som han har utvecklat ihop med Nikes designer Tobie Hatfield. I och med skadeuppehållet fick de tid att utveckla en helt ny sko istället för att bara uppdatera den tidigare. Resultatet är en sko med en helt unik lösning – och låsning – över foten. Först knyts skon som vanligt med skosnören men sedan omsluts foten av två kardborreförsedda, breda remmar för att foten ska sitta fast ordentligt i skon. Skon är nu färdigtestad och den sko som kommer att släppas som Tiger Woods sko under 2017. Nu återstår bara att se om Tigers spel sitter lika bra som hans skor… 

Tiger Woods gör comeback med nya skor, klubbor och bollar
Tobit Hatfield visar Tiger Woods en prototyp av hans nya golfsko.
Tiger Woods gör comeback med nya skor, klubbor och bollar
Närbild på den udda låsningen av skon.