Återvunna väskor gav affärsidé

Återvunna väskor gav affärsidé

Lusten att jobba med återvunna produkter har skapat företaget Rareform Sweden. Det drivs av Karlskronaborna Maria Malmros och Kristoffer Thor och säljer bland annat återvunna väskor från USA.

Publicerad

Väskorna som Rareform visade på Swesport-mässan är tillverkade av gamla, amerikanska affischtavlor. Moderbolaget ligger i San Diego och det är dit alla dessa stortavlor i vinyl transporteras från hela USA. Där tvättas affischtavlorna och skärs i små passande bitar för att undvika allt materialsvinn. Själva väskorna som sedan görs av dessa små vinylbitar tillverkas i Mexico och i Kina.

Maria och Kristoffer kom i kontakt med det amerikanska bolaget på nätet. Genom att maila och ställa en massa frågor om produkterna fick amerikanerna upp ögonen för de båda entrprenörerna. Företaget blev intresserade av de frågvise svenskarna och det ena ledde till det andra och nu har det äkta paret från Karlskrona fått agenturen för Rareforms produkter både i Sverige och Danmark.

– Vi höll ju redan på med att jobba med återvunna produkter i vår lilla sommarbutik. Så antagligen tyckte amerikanerna att vi var rätt coola typer och ville därför samarbeta med oss. Att vi ställde upp på Swesport är vår första satsning att träffa svenska återförsäljare och för att kunna visa sporthandlarna våra väskor, berättar Kristoffer Thor.

Tidigare har företaget bland annat tagit in återvunna möbler från Bali som tillverkats av trä från gamla båtar. De har också sysslat en del med återvunna metallprodukter. Det är just själva tanken på att återvinna gamla föremål som är drivkraften bakom Rareform Sweden.

– Det som är roligt är att varje väska är unik och bara finns i ett exemplar. Produkterna har därför ett tidigare liv och en historia. När vinylen från stortavlorna sedan används för att tillverka väskorna får de ett nytt liv och en ny berättelse, säger Mia Malmroos.

För Rareform Sweden gav besöket på Swesport både konkreta ordrar och flera nya kontakter som i förlängningen kan leda till samarbeten.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842