Ny vd för Intersport

Ny vd för Intersport

Alla har undrat vem som ska ta över som vd för Intersport efter Ulf Kinneson. Nu är det klart och det är inte vem som helst…

Publicerad

Vi drar inte ut på det mer än vi behöver – Intersports nye vd heter Marcus Wibergh. Ja, du läste rätt. Marcus som tidigare var vd för XXL i Sverige och som lämnade den kedjan i våras för att ta ledigt och hinna vara mer med familjen. Den ledigheten varar i runt ett år för någon gång i vår tillträder han som vd för Intersport Sverige.

– Intersport är ett av Sveriges mest anrika varumärken och har en unik position tack vare sin lokala förankring och kunniga personal, säger Marcus Wibergh. Med sitt rikstäckande butiksnät har Intersport en enorm potential, framför allt i en tid då kunden ställer högre krav på tillgänglighet och service, både i butik och online. Det ska bli oerhört spännande att leda Intersport in i en ny fas tillsammans med mina nya kollegor.

– Marcus erfarenhet och fingertoppskänsla för sporthandel är unik, och vi är oerhört glada att Marcus tar över som VD för Intersport, säger styrelseordförande Jan Åkesson från Adelis Equity Partners. Med sitt starka ledarskap och driv är vi övertygade om att Marcus har vad som krävs för att ta Intersport till nästa nivå och befästa positionen som den ledande sportkedjan i Sverige.

Marcus  tillträder under första halvan av 2017. Fram till dess fortsätter Jonas Guldstrand, från Intersports styrelse och med lång erfarenhet från H&Ms koncernledning, i rollen som tf VD.

Marcus Wiberg utsågs av Sportfack till Sportbranschens mäktigaste person 2014. När han slutade på XXL plockades han bort på listan vi jobbar på inför 2017 men nu är han i högsta grad med på den igen.

Vad tycker du om Intersports rekrytering? Vad kommer Marcus att betyda för Intersport? Är han rätt person för jobbet? Kommentera nedan och sprid till alla som borde läsa den här nyheten.

 

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

2 kommentarer

Sören: Känns lika Ofräscht som Janne Gidenbratt för han spred sin havre obegränsat till klädesmodellerna ifrån början av 90-talet tills han flydde till Portugal med fru och barn för att slippa...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842