Hoka One One till Swesport

Hela 15 företag anmälde sitt intresse för att få den fria montern på Swesport. Nu har juryn gjort sitt val och det blir skomärket Hoka One One som vann.

Det var för en vecka sedan som Svenskt Sportforum erbjöd Sportfack att dela ut en fri monter till ett nytt och spännande varumärke. Istället för att bara välja själva bjöd vi in alla som var intresserade och bad dem berätta varför just de skulle få den fria montern. Totalt kom det in 15 anmälningar och det hade varit kul att se flera av dem på Swesport. Men vi hade bara en monter att dela ut och valet föll till slut på det udda skomärket Hoka One One.

– Hoka One One har hittills skötts från Norge men nu har Elling Balhald där startat upp det svenska bolaget Running Wild ihop med Erik Desmeules för att öka satsningen på Sverige, säger Martin Willners på Sportfack.Hoka One One är en spännande sko med extremt tjock sula och när den lanserades skrattade många åt den. Nu är tonläget ett helt annat och Hoka vinner det ena skotestet efter det andra. Det är ett märke som vi tror att många av de butiker som besöker Swesport är intresserade av att sälja och det var precis det vi ville hitta till den fria montern.

– Målet är att hitta ett nät av bra och hängivna återförsäljare som kan lyfta varumärket till samma nivåer som i stora delar av världen där det seglat upp som det mest ökande inom löparskor, att vårda varumärket och se till att hålla det attraktivt för de som säljer det, säger Elling Balhald på Run A/S som har hand om Hoka One One i Skandivaien.

När du nu ska ta en titt på Hoka One One på Swesport så ska du först veta att det inte är ett engelskt namn. Hoka One One är ett uttryck från Hawaii som betyder ”Flyga fram steg för steg” och det uttalas Hoka Onay Onay. resten får du reda på på Swesport.

Hoka One One till Swesport
Clifton 3 är Hoka One Ones storsäljare och har deras extremt tjocka sula.