Bauer Hockey i problem

Bauer Hockey i problem

Bauer Hockey har hamnat i ekonomiska problem och ansökt om rekonstruktion. Nu är det nog ingen större panik för samtidigt har två investmentbolag klivit fram och sagt att de vill ta över driften.

Publicerad

Det är Sagard Capital Partners och Fairfax Financial Holdings som är beredda att betala 5,1 miljarder kronor för bolaget vilket också innebär att de tar över Bauers skulder som uppgår till 3,5 miljarder kronor.

Med det nya kapitalet ska verksamheten kunna fortsätta som vanligt utan avbrott om bara domstolen godkänner upplägget.

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Bauer Hockey
  • Telefon: 031-705 52 00, Kundtjänst 031-705 52 85
  • Verksamhetsinfo: Bauer Hockey är världens främsta designer, marknadsförare och tillverkare av hockeyutrustning. Företaget grundades i Kitchener, Ontario, i Kanada, 1927, då Bauer tog fram den första skridskon där en skena fästes på en känga, vilket kom att förändra hockeyn helt. Sedan dess har Bauer fortsatt utvecklingen av branschens mest eftertraktade produkter, däribland de oerhört framgångsrika produktserierna Supreme, Vapor och Nexus. Huvudkontoret för Europa inklusive säljorganisation för Skandinavien ligger i Göteborg. Leverans från lager i Borås.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Livet enligt Pi

4 kommentarer

PutteFox: Låt Pi berätta när han var över dressad i mötet med Patagonia i USA. Det talas om det än idag. #lifeisgood

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842