XXL fortsätter att växa

XXL fortsätter att växa

XXL:s fina tillväxt håller i sig. Siffrorna för årets tredje kvartal visar att XXL som koncern ökade med 19 procent och i Sverige var tillväxten lika hög.

Publicerad

Hälften av XXL:s tillväxt kommer av att de har öppnat ytterligare tio butiker sedan Q3 förra året och nu är de uppe i 58 butiker totalt. Tillväxten i butikerna som fanns även för ett år sedan ligger på 4,1 procent för koncernan och 4,8 procent för Sverige.

Hittills i år ligger tillväxten på 21,6 procent och omsättningen för de tre första kvartalen i år landade på 6,1 miljarder kronor. Vinstmarginalen ligger på runt tio procent vilket får sägas är väldigt bra.

I kvartalsrapporten avslöjar XXL också att de nu har tecknat sina första två hyresavtal i Österrike och att de håller på att sätta upp en organisation för de tyskspråkiga marknaderna. Målet är att öppna minst en butik i Österrike under 2017.

XXL:s e-handel ökade med 63 procent och deras e-handel står ny för 9,7 procent av kedjans omsättning.

On
Off

13 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842