Ingemar Stenmark ny delägare i Spektrum

Ingemar Stenmark med sina nya kompanjoner Anders Neumann, Robert Olsson och Andreas Nilemo. Foto: Daniel Blom

Ingemar Stenmark ny delägare i Spektrum

Ingemar Stenmark har gått in som delägare och partner i det unga, svenska gogglesmärket Spektrum och är redan med i produktutveckling.

Publicerad

Ingemar Stenmark är Sveriges mest älskade idrottsman genom tiderna och nu har han gått in som delägare i det svenska gogglesmärket Spektrum.

Det hela började med att killarna på Spektrum kände folk som kände Ingemar och de kollade om det var möjligt att få Ingemar att åka med Spektrum goggles. När kontakten var tagen gillade Ingemar både produkterna och den sammansättning av människor som hade skapat Spektrum, det ledde till att han blev en aktiv partner och delägare i bolaget.

– Det här är otroligt stort för oss men det innebär inte att vi kommer att hänga upp hela Spektrum runt Ingemar, säger Anders Neuman, en av grundarna till Spektrum. Det är viktigt även för Ingemar att han inte bara blir ett namn för Spektrum. Han sitter med i styrelsen och har redan börjat med att bidra i produktutvecklingen utifrån hans bakgrund som alpinåkare. Hans namn kommer säkert att öppna en hel del dörrar men vi ändrar inget i vår strategi och fortsätter att jobba långsiktigt.

Diskussionerna med Ingemar Stenmark började förra vintern och den som var uppmärksam under TV-programmet då Gunde Svan utmanade Ingemar såg att Ingemar då använde Spektrum goggles. Nu har han gått in som delägare och en aktiv sådan.

Grundarna Anders Neuman, Robert Olsson, Henrik Köhler och Andreas Nilemo har en bakgrund inom skidor och snowboard och då främst friåkning. Med Ingemar Stenmark får de in kompetens från alpin åkning vilket de ser som en stor tillgång.

– Vi har har våra kontakter inom från friåkningsscenen och det har gett oss många möjligheter, Ingemar har ett annat kontaktnät som ger oss ett spelrum för nya vägar framåt, säger Anders. Högst upp på vår agenda står att öka kännedomen om Spektrum, de butiker som har tagit in våra produkter säljer bra och med Ingemar i teamet så tror vi att kännedomen om Spektrum kommer att öka stadigt.

Nu är Ingemar inte den enda ikonen med namnet Ingemar i Spektrum. I våras knöt de till sig snowboardikonen Ingemar Backman och han har designat en egen båge som släpps nästa vinter. Med Ingemar och Ingemar från två olika världar i samma team kan de nå alla typer av åkare på berget.

Med Ingemar Stenmark och Ingemar Backman i teamet kan Spektrum trycka ännu mer på sina svenska rötter.

I dag finns Spektrum i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Schweiz, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Polen och Japan. Förutom Norden har Tyskland störst potential eftersom svenska märken ofta går bra där och de har redan arbetat upp en fungerande organisation där. I Sverige finns Spektrums produkter hos bland andra Stadium, Addnature, Sportamore, Skistar, Junkyard, Hanson och Åre Skidsport.

Förutom goggles har de även solglasögon på programmet och i verksamheten finns även distribution av Mizu vattenflaskor och Topo Designs från USA.

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842