Sportringen till Swesport

Sportringen gillar Swesports nya datum i november så mycket att de kommer att ha en egen yta på mässan och locka sina butiker att åka dit.

Vi har tidigare berättat att Swesport kommer att arrangeras på Kistamässan 27–28 november. Nu är det klart att kedjan Sportringen kommer att ha sin egen monter på mässan och använda Swesport som en del av sitt inköpsarbete.

– Vi kommer att ha en stor monter på 250 kvadratmeter där våra medlemmar kan jobba och titta på produkter från några av våra stora leverantörer som Under Armour, Nike, Adidas, Reebok och Asics, berättar Sportringens vd Lars Palmgren. Swesports datum passar bättre för dessa leverantörers deadline men vår huvudmässa kommer fortfarande att vara i Borås i mitten av januari.

Redan har ett 50-tal av Sportringens butiker bekräftat att de kommer på Swesport men Lars tror att det blir ytterliga ett 20-tal butiker som anmäler sig när de har berättat närmare om Sportringens aktiviteter på Swesport.

– Det har bara varit lovord från butikerna vid första kontakten, säger Lars. De har dock varit lite kritiska till datumet som sammanfaller med julskyltningen och är dagarna efter Black Friday. Det är dock ett ypperligt tillfälle för våra butiker, inte minst de mindre, att effektivisera sitt inköpsarbete och träffa både gamla och nya leverantörer.

Faller Swesport bra ut för Sportringen funderar de på att göra samma upplägg på Inköpsdagar Outdoor i juni nästa år.

 

 

Relaterat företag i Sportregistret

  • Svenskt Sportforum

    Vi påverkar, skapar förutsättningar och bidrar till en sund branschutveckling och en aktiv fritid för svenska folket. Svenskt Sportforum är en branschorganisation för tillverkare, leverantörer och återförsäljare av sport- och ...