Bra augusti för sporthandeln

Bra augusti för sporthandeln

Augusti blev en bra månad för sporthandeln. HUI rapporterar att tillväxten i löpande priser blev 7,9 procent och hittills i år är tillväxten 4,7 procent.

Publicerad

Handelns Utredningsinstitut, HUI, rapporterar i sitt Detaljhandelsindex att detaljhandeln som helhet hade en riktigt bra augustimånad och ökade med 5,1 procent. Plockar vi bort dagligvaruhandeln och enbart tittar på det som kallas för sällanköpshandel och där sporthandeln ingår var augusti en smått fantastisk månad med en tillväxt på 9,3 procent.

Sporthandeln ökade med 7,9 procent vilket gör augusti till årets fjärde bästa månad efter rekordstarten januari–mars. Siffran +7,9 procent avser löpande priser vilket kan översättas till faktisk försäljning. I volym, fasta priser, 4,2 procent och när försäljningen i kronor ökar mer än försäljningen i volym innebär det att prisnivån stiger. Det har den gjort nästan varje månad i år och beror nog till lika delar mindre priskrig och dollarkursen.

Hittills i år har sportbranschen ökat med 4,7 procent vilket är i nivå med ökningen vid samma tidpunkt förr året, då slutade sporthandeln med en tillväxt för helåret på 5,3 procent efter en bra höst och halvdan julhandel.

Bästa branscher under augusti var Heminredning (+18,3 %), Möbler (+16,9 %), Optiker (+16,3 %) och Skor (+16,1 %). Bäst utveckling totalt i år har Optiker (+8,9 %), Bokhandeln (+8,5 %) och Möbler (+6,4 %). Sport ligger på sjätte plats av 13 branscher med sin tillväxt på 4,7 procent.

 

Utvecklingen månad för månad sedan januari 2013. Lila staplar avser 2016.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842