Ytterborn startar Cake

Ytterborn startar Cake

Entreprenören och Poc:s grundare Stefan Ytterborn startar ett nytt företag. Cake som företaget heter kommer att producera eldrivna motorcyklar.

Publicerad

För bara några veckor sedan slutade Stefan Ytterborn sin yrkeskarriär på hjälm-och konfektionsföretaget Poc. Men den drivne entrepenören är redan i full gång med sitt nya företag, Cake. Men det blir denna gång varken hjälmar, kroppsskydd eller konfektion. Istället kommer Cake att producera elmotorcyklar. Tanken har funnits där redan länge och Stefan har de senaste åren sonderat terrängen för produkterna.

– Jag började för några år sedan köpa in elmotorcyklar från olika delar av världen. Jag ville testa vad som fanns, vad som funkade och vad som inte funkade. Själva tanken att kunna färdas ljudlöst i naturen utan att lämna avgaser efter sig fascinerade mig från första stund, berättar Stefan Ytterborn för Sportfack.

Produkterna som Cake håller på att utveckla är varken elcyklar eller traditionella elmotorcyklar. De ligger istället någonstans mitt emellan dessa produktkategorierna. Cake:s elmotorcyklar kommer att vara lättare än befintliga elmotorcyklar men ända ha en mycket högre prestanda än dagens elcyklar.

– Dagens elmotorcyklar väger drygt 100 kg. Vi ska istället tillverka en elmotorcykel som bara väger 60 kg och som vem som helst kan ratta. Vi har gått in och gjort allting från scratch och det är så underbart när man som jag älskar produktutveckling. Produkterna kommer att bygga på en enkelhet där föraren i praktiken bara ska behöva gasa eller bromsa för att kunna färdas ljudlöst och utan att släppa en massa avgaser, berättar Stefan Ytterborn.

Som bäst håller Cake på att ta fram en prototyp som ska presenteras under hösten. Enligt planerna ska den första limiterade serien av elmotorcyklarna finnas på marknaden redan nästa sommar.

 

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

54 kommentarer

LARSA: @Peter jag delar din ståndpunkt till 100% men hur ska du kunna värja dig från att bli förminskad och avhumaniserad enligt Flashbacks signum för kommentarer? Behöver @Sportfack en/flera moderator för...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842