Norsk polis bär Arcteryx

Norsk polis bär Arcteryx

Efter en evighet med läderjackor byter den norska polisen upp sig till kläder i moderna funktionsmaterial. Valet av leverantör föll till slut på Arcteryx.

Publicerad

 

 

 

Den norska polisen har valt Arcteryx som ny leverantör av uniformsjacka. Eller egentligen är det tre jackor – Alpha, Drac och Atom LT – som kan användas var för sig eller kombineras på olika sätt för att klara alla typer av väder och som blir både polisens, tullens och kriminalvårdens nya jacka.

Plaggen kommer från Arcteryx LEAF som är en avdelning specialiserade på kläder för polis och militär. Plagg från nio olika leverantörer har testats under tre år av norsk polis och valet föll alltså på Arcteryx som nu ska  ersätta den gamla läderjackan. På tiden kan tyckas…

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842