Isbjörn gör nystart i Norge

Svenska Isbjörn of Sweden startar ett eget bolag i Norge. Avsikten är att få ett bättre grepp om den stora norska marknaden.

För barnkonfektionsföretaget Isbjörn of Sweden är Norge den näst största marknaden. Men trots det tycker ledningen att företaget inte har fått ut sin maximala potential i vårt västra grannland.

– Efterfrågan på funktionskläder för barn i Norge är jätte stor. Kunderna bara skriker efter våra produkter och därför beslöt vi att själva ta itu med den marknaden. När vi började i Norge klev vi in i en färdig struktur som vi anpassade oss efter. Men nu är det dags för en förändring, säger Maria Frykman Forsberg, vd på företaget.

Det är framförallt prisbilden på sina produkter i Norge som företaget vill påverka med uppstarten av det nya bolaget. På Isbjörn of Sweden tror man att genom att plocka bort mellanhänder kan företaget erbjuda bättre priser för sina norska återförsäljare. Företaget har också flyttat sitt lager från Gustavsberg utanför Stockholm till Borås. Allt för att kunna leverera produkterna snabbare till återförsäljarna även i Norge.

Isbjörn of Sweden grundades för 11 år sedan och säljer tekniska frilufts-och funktionskläder för barn. Företagets produkter säljs i hela Skandinavien, Europa, Japan och från och med i höst också i Kina.