Sporthandeln höll farten i juli

Sporthandeln höll farten i juli

På pappret ser juli ut att ha varit en svag månad för sporthandeln då den backade med 0,2 procent. Jämförelsen sker dock med fjolårets bästa månad då försäljningen ökade med hela 13,4 procent.

Publicerad

Statistik ska läsas både en och två gånger, gärna baklänges också. För försäljningen i juli, som till en början ser ut att ha varit ganska medioker, är faktiskt ett riktigt styrkebesked från sporthandeln.

Siffrorna från Handelns Utredningsinstitut säger att sporthandeln backade med 0,2 procent och en sådan siffra borde inte göra någon glad. Men den svaga tillbakagången är en jämförelse med juli månad förra året och då hade sporthandeln en fantastisk månad med en ökning på 13,4 procent. Att sporthandeln snudd på försvarar fjolårets fantastiska ökning är en handelsmånad som juli riktigt bra.

Sett till volym backar sporthandeln med 4,0 procent vilket innebär att priserna i sporthandeln fortsätter att stiga.

Totalt för året så har sportbranschen ökat med 4,4 procent.

Detaljhandeln som helhet minskade med 1,1 procent i juli och bästa branscherna var guldsmederna (+8,6 %), bokhandeln (+8,1 %) och skohandeln (+7,5 %).

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842