Jonas Peterson tar över som vd för 8848 Altitude

Foto: Patrik Johäll, Superstudio

Jonas Peterson tar över som vd för 8848 Altitude

I våras lämnade Jonas Peteson Craft och nu kliver han in som vd för 8848 Altitude. Grundaren Magnus Berggren ska nu få mer tid över för design.

Publicerad

Magnus Berggren

Ägaren och grundaren av 8848 Altitude hade funderat i ett par års tid på att kliva av från vd-posten för att få mer tid till design och konceptutveckling men också för att få in nytt blod i ledningen och kunna ta nästa steg för varumärket.

– Jag kände att vi lite stod och stampade i vår exportverksamhet och att jag inte var den rätte att ta nästa steg, vi behövde en person med erfarenhet från exportförsäljning och av att leda ett större bolag, säger Magnus Berggren. När Jonas slutade på Craft och vi började prata så föll alla bitar på plats, Jonas var precis den vi ville ha.

Jonas har varit vd för både Cross Sportswear och Craft och har därifrån fått den internationella erfarenhet som 8848 Altitude letade efter. Han har även varit produktchef hos Craft och har därför även koll på  aterial och funktion inom de segment som 8848 Altitude jobbar med.

– Det känns väldigt kul, säger Jonas. Jag har bara hunnit vara här en vecka men det känns väldigt bra med all personal och det är en fantastisk plattform jag kommer till med ett starkt varumärke och fina produkter.

Jonas uppgift, förutom att vara högste chef, är att fortsätta och utveckla den internationella verksamheten. 8848 Altitude är starka i Sverige, Finland och Österrike och har startat ett eget kontor i Tyskland för att kunna växa där. Totalt finns de med fungerande representation i 10–12 länder men den verksamheten ska växa.

– Jag vill också att vi ska få till en djupare och mer direkt relation till våra slutkunder, säger Jonas. Vi har en bra butik på nätet och fysiska butiker i Sälen och Stockholm. Dessa platser ska vi utnyttja för att få koll på vilka våra kunder är och vad de gillar hos oss så att vi kan bli ännu bättre.

Att lämna över ledarskapet för ett bolag som du har startat och drivit så länge som Magnus har gjort med 8848 Altitude är ingen lätt uppgift. Vare sig för Magnus eller övrig personal.

– Jag har funderat på det här så länge så för mig känns det väldigt bra att kunna fokusera på det jag är bra på och få in Jonas som kan driva affärerna, säger Magnus. Jag har varit tydlig mot vår personal att det nu är Jonas som är chef och att de ska gå till honom med sina frågor och jag har verkligen inga problem med att lämna över ansvaret. Det är till och med lite av en lättnad och det ska bli kul att få jobba fullt ut med produkterna igen

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842