Ulf Kinneson slutar som vd för Intersport

Efter 3,5 år som vd för Intersport lämnar Ulf Kinneson den posten. Han blir dock kvar som ledamot i Intersports styrelse.

Ulf Kinneson lämnar posten som vd för Intersport Sverige efter 3,5 år på posten. Kinne blir kvar i Intersports styrelse och rekryteringen av en ny vd har påbörjats. Fram till dess tar Jonas Guldstrand över som tf vd, Jonas är medlem av Intersports styrelse och har bland annat en bakgrund inom H&M.

– Jag har uppskattat tiden med Intersport och att få vara med på den spännade resa som kedjan har gjort, säger Ulf Kinneson. Mitt uppdrag att genomföra ägarförändringen så att Intersport blev en integrerad kedja, för att säkra Intersports framtid, är avklarad. Med en stark organisation på plats känns tiden rätt för mig att lämna över ledarskapet. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med Intersport genom styrelsen och jag kommer också bli en del av Intersport Danmarks styrelse.

– Kinne har spelat en avgörande roll i att genomföra ägareförändringen av Intersport Sverige förra året, säger Intersports styrelseordförande Jan Åkesson. Under sin tid som vd har Kinne byggt en stabil grund för Intersports nästa steg och satt ut riktningen för att bli den ledande auktoriteten i svensk sporthandel. Kinne är en duktig och uppskattad ledare och vi är glada över att han vill fortsätta jobba med oss som en del i Intersports styrelse.

Mer info i nästa nummer av Sportfack.