Maj blev en bra månad för sporthandeln

Maj blev en bra månad för sporthandeln

Efter en tillbakagång i april bar det uppåt igen för sporthandeln i maj. Uppgången blev 3,1 procent och hittills i år har tillväxten varit 2,3 procent.

Publicerad

Detalhandelsidex för maj 2016 visade på att detaljhandeln som helhet ökade med 4,5 procent. Dagligvaruhandeln – livsmedel och Systembolaget, ökade med 2,5 procent medan sällanköpshandeln i snitt ökade med 6,1 procent.

Sett till det var sporthandelns ökning med 3,1 procent svag men det var ändå en ljusning jämfört med april då sporthandeln istället backade med 4,2 procent. Årets tre första månader var alldeles lysande med tvåsiffrig tillväxt och för årets fem första månader ligger den ackumulerade tillväxten på 2,3 procent.

Bästa branscherna under maj månad var Heminredning (+10,7 %), Järn och bygg (+9,2 %) och Optikhandeln (+8,9 %). Sportens närmaste konkurrenter, sko och mode, ökade med 6,5 respektive 1,4 procent.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Wearcolour i konkurs

2 kommentarer

Pisse Nisse: Riktigt tråkigt, hoppas att det löser sig. Har jag missat något...men vad hände med Acast investeringen?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842