Koroyd vill höja säkerheten

Koroyd vill höja säkerheten

Materialtillverkaren Koroyd vill höja säkerhetskraven i hjälmar och hävdar att hjälmar tillverkade i Koroyd klarar betydligt hårdare krav än hjälmar tillverkade i andra material.

Publicerad

Koroyd är ett material som används för att bygga lätta konstruktioner men också för att bygga säkra hjälmar. De har nu dragit igång initiativet "Helmet Safety" där de vill att dagens gränsvärde på inbromsning ska sänkas från dagens 300 G till max 200 G och att det även ska sättas ett gränsvärde för hur kort tid som denna inbromsning får vara.

Koroyd hävdar att deras hjälmar har en maximal inbromsning på runt 180 G och att det värdet minskar risken för skallfrakturer och svåra hjärnskador från dagens 40–70 procent till bara fem procent. Idag gör Smith och Dynafit hjälmar med Koroyd.

Koroyd är ett plastmaterial som består av rör placerade sida vid sida. Vid en smäll deformeras rören men de stöttar samtidigt varandra så att inbromsningen sker under en längre tid. Vid en deformation är skyddet förbrukat och hjälmen ska bytas ut. Ett annat plus är att hjälmar tillverkade med Koroyd blir väldigt lätta.

 

Smith har både cykel- och skidhjälmar tillverkade med Koroyd.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842