Röhnisch får ny huvudägare

Röhnisch får ny huvudägare

Claes och Fredrik Röhnisch säljer 68,5 procent av Röhnisch till investmentbolaget Creades för att kunna öka takten i ambitionen att bli ett internationellt varumärke.

Publicerad

Röhnisch tar nästa steg i sin utveckling mot att bli ett internationellt varumärke genom att familjen Röhnisch säljer 68,5 procent av bolaget till Creades.

– Jag tror att Creades med sin erfarenhet och sina resurser kommer att bli en bra partner i vårt arbete med att förvekliga de planer vi har för Röhnisch, säger Fredrik Röhnisch, vd i bolaget. Creades långsiktighet, erfarenhet från liknande bolag och entreprenöriella inställning passar väldigt bra för bolaget i den fas vi nu befinner oss, och vi har en gemensam syn på hur Röhnisch ska arbeta framöver.

Fredrik kommer att vara kvar som vd och han och Claes Röhnisch kvarstår även som delägare med resterande 32,5 procent av Röhnisch.

– Som det ledande sportklädesvarumärket inriktat mot kvinnor har Röhnisch en stark och särskiljande position på marknaden som det finns god potential i att utveckla ytterligare. Bolaget har en lång och intressant historik, inkluderande bl.a. att vara först med microfibrer i sportkläder och lansering av den första sport-bh:n, och det finns ett djup i varumärket som förtjänar att lyftas fram ytterligare. Röhnisch har en tydlig plan framåt, och vi ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med Fredrik Röhnisch som kommer att bli delägare och kvarstå som VD, säger Per Frankling, vd på Creades.

Röhnisch grundades 1945 av Hellmut Röhnisch och omsätter runt 200 Mkr. Bolaget säljer primärt via återförsäljare inom sporthandeln, men har även en egen butik i Stockholm och en egen webhandel. Röhnisch fokuserar uteslutande på kvinnor och har idag knappt 60 procent av försäljningen i Norden. Bolaget omsatte under tolvmånadersperioden till och med april 2016, 198 Mkr, med ett justerat rörelseresultat om 18 Mkr. Enterprise value (skuldfritt värde) i affären är 162,5 miljoner och Creades investering är ca 79 miljoner. 

Förutom varumärket Röhnisch ingår även Stay In Place och Ullmax i företaget.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206