Adidas gör skor av plast från havet

Adidas gör skor av plast från havet

Adidas har i samarbete med Parley for the oceans utvecklat en metod för att omvandla plast som drivit omkring på haven till användbara fibrer. De första 50 paren är nu klara och kommer att delas ut till kunder som visar på hur användning av plast i vardagen kan minskas.

Publicerad

Produktionen av fibrer från plast i haven, främst runt Maldiverna och kringdrivande fiskenät, trappas upp under sommaren och i höst släpper Adidas de första skorna till försäljning tillverkade av plast från haven.

– Så mycket har hänt sedan vi påbörjade vårt partnerskap med Adidas, säger Cyrill Gutsch, grundare av Parley for the Oceans. Vi skapar nya standards, nya material och nya teknologier som är så långt ifrån den traditionella sportindustrin. Det är en pågående utmaning men nu har vi bemästrat det första steget. Nu kan vi börja ersätta vanligt plast med återvunnen plast och vi är redo att sätta igång med ett långsiktigt arbete inom både kläd och skosegmentet.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206