Asics förbättrar sitt miljöavtryck

Asics förbättrar sitt miljöavtryck

Asics har gjort stora ansträngningar för att minska sitt avtryck imiljön och nu finns det siffror på att ansträngningarna har gjort resultat.

Publicerad

Asics jämför 2015 års utsläpp med nivåerna de hade 2009 då de påbörjade sitt miljöarbeteoch då har utsläppen av koldioxid per tillverkat par skor minskat med 43 procent. Samtidigt har vattenförbrukningen i produktionen minskat med 50 procent och mängden avfall minskat med 17 procent.

De har även gjort en oberoende granskning av alla sina underleverantörer och arbetsförhållandena där och samtliga uppfyllde Asics standarder.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842