Rekordnivåer på sponsoravtal

Rekordnivåer på sponsoravtal

Det verkar som att prislappen för att sponsra Europas största fotbollsklubbar kommer att nå nya rekordnivåer i år. Och det är riktigt, riktigt stora summor det handlar om.

Publicerad

Rykten säger att Adidas betalar 900 miljoner kronor per år för att förse Manchester United med tröjor de kommande tio åren och att prislappen för Real Madrid var minst lika hög.

Nike öpnnar dock plånboken ännu mer då det ryktas att de betalar mellan 900 miljoner och 1,3 miljarder kronor för Barcelona lite beroende på de sportsliga framgångarna och hur många replicatröjor som säljs.

Bästa dealen sponsormässigt har nog Puma gjort som sponsrade årets oväntade vinnare av Premier League Leicester City. Enligt Puma har försäljningen av Leicestertröjor varit 15 gånger högre i år än förra året. Pumas avtal med Leicester löper två år till.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ralph Lauren-chef ska styra Champion Norden

1 kommentar

Martin Willners: Bra jobbat med Champion Ralph. 36 år är imponerande och ger respekt. Och lycka till med varumärket Klas – kul att du är tillbaka i sportbranschen.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842