Team Sportia växer i Finland

Team Sportia växer i Finland

Sportkedjan Team Sportia är på offensiven i vårt östra grannland. Bara under april månad öppnade kedjan sex stycken nya Team Sportia-butiker i Finland.

Publicerad

Det var så sent som i december förra året som den första Team Sportia-butiken öppnade i den finländska skidmetropolen Lahtis. Under april månad ökade antalet med ytterligare sex stycken butiker. I första hand handlar det om butiker i Sportia och Elmo Sport-kedjorna som väljer att istället anslutasig till Team Sportias koncept. De bägge finländska kedjorna ägs av SGN Group som också är huvudägare i svenska Team Sportia.

På SNG Group meddelar ledningen att avsikten är att öka antalet Team Sportia-butiker i Finland med ytterligare 20 lokala butiker. Team Sportias koncept med franchise-drivna lokala sportbutiker lämpar sig väl för de finska förhållandena. Där känner de lokala sporthandlarna sin marknad och kan anpassa sortimentet enligt efterfrågan på den egna orten. Många delar av sortimentet och av varumärkena som finns i de svenska Team Sportia-butikerna passar väl även i Finland. Fokus ligger ofta på konditionsidrott, lagsporter och hockey med utrymme för den enskilda handlaren att anpassa utbudet efter den lokala marknaden.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842