Team Sportia växer i Finland

Sportkedjan Team Sportia är på offensiven i vårt östra grannland. Bara under april månad öppnade kedjan sex stycken nya Team Sportia-butiker i Finland.

Det var så sent som i december förra året som den första Team Sportia-butiken öppnade i den finländska skidmetropolen Lahtis. Under april månad ökade antalet med ytterligare sex stycken butiker. I första hand handlar det om butiker i Sportia och Elmo Sport-kedjorna som väljer att istället anslutasig till Team Sportias koncept. De bägge finländska kedjorna ägs av SGN Group som också är huvudägare i svenska Team Sportia.

På SNG Group meddelar ledningen att avsikten är att öka antalet Team Sportia-butiker i Finland med ytterligare 20 lokala butiker. Team Sportias koncept med franchise-drivna lokala sportbutiker lämpar sig väl för de finska förhållandena. Där känner de lokala sporthandlarna sin marknad och kan anpassa sortimentet enligt efterfrågan på den egna orten. Många delar av sortimentet och av varumärkena som finns i de svenska Team Sportia-butikerna passar väl även i Finland. Fokus ligger ofta på konditionsidrott, lagsporter och hockey med utrymme för den enskilda handlaren att anpassa utbudet efter den lokala marknaden.