Robotar ska tillverka Adidas skor

Robotar ska tillverka Adidas skor

Adidas har börjat bygga en fabrik i södra Tyskland där robotar ska tillverka skor. De första skorna ska tillverkas i höst och nästa år ska full produktion vara igång.

Publicerad

Adidas har haft kvar en liten produktion av handgjorda skor i Tyskland men nästan all produktion av skor har skett i Asien de senaste 20 åren. Så det är en stor sak att Adidas nu flyttar hem produktionen till Tyskland.

Fabriken går under namnet Speedfactory och huvudanledningen är att starta en mindre tillverkning nära marknaden för att snabbt kunna styra om produktionen efter vad som efterfrågas. Samtidigt har lönekostnaderna ökat i Asien så det är nog också ett test för att se om det går att ersätta människor med robotar för att tillverka skor i större skala. Planer finns redan för en liknande fabrik i USA och Adidas skissar även på fabriker i England och Frankrike. Även Nike sägs utveckla en robotfabrik.

Adidas tillverkade 300 miljoner par skor förra året och har som mål att öka med 30 miljoner par per år fram till 2020.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206