Röjk breddar sortimentet

Det svenska outdoorföretaget Röjk breddar sitt sortiment. Nu presenterar företaget sitt första ytterplagg, en anorak som snart får sällskap av andra ytterplagg.

Hittills har Röjk huvudsakligen koncentrerat sig på att tillverka underställ och mellanlager. Speciellt deras hoodies har blivit något av ett signum för företaget. Men killarna bakom Röjk har också gått och funderat på att producera ytterplagg.

– Vi har haft de planerna i snart två år men inte riktigt hittat rätt nisch. Men till sist beslöt vi att komma med en anorak speciellt med tanke på backpacking under sommarmånaderna, berättar Linus Zetterlund, marknadschef på Röjk.

Ledorden under planeringsprocessen har varit, innovation, funktion och design. Anoraken Rover är tillverkad i en polyamid-väv som är både stretchig och slitstark. Tyget är bluesign-certifierat och framställs av en växtolja istället för petroleum.Rover Anorak är alltså avsedd för sommarvandringar, gärna i fint väder då plagget endast är vattenavstötande. Plagget finns i både herr-och dammodell.

Införsäljningen kommer i gång i dessa dagar men redan nu har Röjk fått positiva signaler från återförsäljarna. Nu lär dessutom killarna på Röjk sitta och planera nästa satsning, ytterplagg för vinterförhållanden. Men det är fortfarande något de inte vill prata högt om.