Röjk breddar sortimentet

Röjk breddar sortimentet

Det svenska outdoorföretaget Röjk breddar sitt sortiment. Nu presenterar företaget sitt första ytterplagg, en anorak som snart får sällskap av andra ytterplagg.

Publicerad

Hittills har Röjk huvudsakligen koncentrerat sig på att tillverka underställ och mellanlager. Speciellt deras hoodies har blivit något av ett signum för företaget. Men killarna bakom Röjk har också gått och funderat på att producera ytterplagg.

– Vi har haft de planerna i snart två år men inte riktigt hittat rätt nisch. Men till sist beslöt vi att komma med en anorak speciellt med tanke på backpacking under sommarmånaderna, berättar Linus Zetterlund, marknadschef på Röjk.

Ledorden under planeringsprocessen har varit, innovation, funktion och design. Anoraken Rover är tillverkad i en polyamid-väv som är både stretchig och slitstark. Tyget är bluesign-certifierat och framställs av en växtolja istället för petroleum.Rover Anorak är alltså avsedd för sommarvandringar, gärna i fint väder då plagget endast är vattenavstötande. Plagget finns i både herr-och dammodell.

Införsäljningen kommer i gång i dessa dagar men redan nu har Röjk fått positiva signaler från återförsäljarna. Nu lär dessutom killarna på Röjk sitta och planera nästa satsning, ytterplagg för vinterförhållanden. Men det är fortfarande något de inte vill prata högt om.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Granitbiten och Marmot går skilda vägar

11 kommentarer

Göran S: Det kan nämnas att varken Granitbiten eller ROSWI är distributör för de märken vi diskuterar. De är/var i bägge fallen agenter.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842