Select blir ligaboll för både Allsvenskan och Superettan

Select blir ligaboll för både Allsvenskan och Superettan

Svensk Elitfotboll har bestämt sig för att ha en gemensam ligaboll i alla matcher i Allsvenskan och Superettan och valet föll på Select.

Publicerad

Svensk Elitfotboll har diskuterats en längre tid att ha en gemensam ligaboll för att göra matcherna mer sportsligt rättvisa. Som det är idag skiljer sig bollarna från olika märken väldigt mycket åt och det gör att förutsättningarna i varje match inte är optimala. När de nu har bestämt sig för att införa en ligaboll för Allsvenskan och Superettan föll valet på Select.

– Införandet av en gemensam ligaboll bidrar till sportlig utveckling, dessutom förstärks ligornas image och kommersiella möjligheter, menar Mats Enquist, Generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

– Det är naturligtvis väldigt bra för allsvenskan att alla matcher framöver kommer att spelas med samma boll, säger Mats Gren, Sportchef IFK Göteborg. Som det är i dag är befintliga bollar oerhört olika, vilket givetvis skapar olika förutsättningar från match till match. IFK Göteborg välkomnar den enhetlighet som fortsättningsvis kommer att råda och är övertygade om att det på sikt höjer kvaliteten ytterligare på vår serie samt är en anpassning vi redan ser i många stora ligor. Vi i IFK Göteborg bytte till Select redan inför 2016 och spelarna känner sig oerhört bekväma med den boll vi nu använder och dess goda egenskaper.

– Som ett steg i att stärka vår position inom fotboll i Sverige är det självklart att vi vill inleda ett partnerskap med den tyngsta symbolen för svensk fotboll. Det är med stolthet som vi inleder samarbetet och ser fram emot att hjälpa de svenska klubbarna till nya framgångar, säger Richard Kjell, försäljningschef på Svenska Select Sport.

Avtalet som officiell matchboll är på fyra år och drar igång 2017. Sedan tidigare är Select ligaboll i Danmark, Finland, Holland och Belgien.

Jan Karlsson, Försäljnings- och Marknadsdirektör Svensk Elitfotboll , Peter Knap, VD, Select Sport A/S, Mats Enquist, Generalsekreterare Svensk Elitfotboll  och Richard Kjell, Försäljningschef Svenska Select Sport AB.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Svenska Select Sport AB
  • Telefon: 08-558 03 255
  • Verksamhetsinfo: Select Sport producerar och säljer främst handsydda bollar till lagsport. Select är specialiserade på fotbollar och handbollar som kan användas i alla slags väder och underlag. Bollens design kan Select utforma efter kundens egna önskemål. Select tillverkar och säljer även värmeskydd, tränings- och matchkläder, handbollsklister/vax mm.
On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

6 kommentarer

Fredrik: Och anställda med mångårig trogen tjänst och mycket kunskap passade man på att göra sig av med på samma gång.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!



Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842