Claes Meldgaard tar över som vd för Team Sportia

Det blir Claes Meldgaard som tar över som ny vd för Team Sportia. Claes har ett långt förflutet i sportbranschen och kommer närmast från Ica Non Food där han var sortiments- och inköpsdirektör.

Det var i december som Anders Edvardsson slutade som vd för Team Sportia och in som tf vd kom Richard Westerlund. Under den här tiden har styrelsen för Team Sportia skyndat långsamt för att hitta rätt kandidat.

– Vi har haft många starka kandidater vilket är jätteroligt och ett kvitto på att Team Sportia har gott anseende, säger Team Sportias styrelseordförande Sam Nieminen. Samtidigt har vi inte haft någon brådska, utan ville vara säkra på att vi hittade helt rätt person för jobbet. Vi har kunnat unna oss den lyxen eftersom vår

tf VD Richard Westerlund gör ett jättebra jobb och det känns tryggt att han återtar sin tidigare position som vice VD.

Claes Meldgaard jobbar alltså just nu som sortiments- och inköpsdirektör för Ica Non Food men han har ett långt förflutet i sportbranschen innan han hamnade på Ica. Han har jobbat på Nike, varit Sverigechef för Bauer Hockey samt inköpschef på Team Sportia. Han känner alltså både sportbranschen och Team Sportia väl sedan tidigare.

– Team Sportia har haft en mycket stark utveckling den senaste tiden och är nu ett av de starkaste varumärkena i den bransch som enligt HUI har absolut störst tillväxt inom handeln i Sverige, säger Claes Meldgaard. Det är förutsättningar som känns väldigt lockande att jobba med. Dessutom tror jag stenhårt på kraften i det lokala entreprenörskapet och de gedigna kunskaper om den egna marknaden som präglar Team Sportias handlare.

– Det känns väldigt bra att kunna presentera Claes som ny VD för Team Sportia, säger Sam Nieminen. Han har ett starkt sälj- och marknadstänk i kombination med stora kunskaper inom sortiment och inköp, nu senast från Sveriges största retailverksamhet Ica. Dessutom känner han vår bransch utan och innan och är en uppskattad ledare.

Claes tillträder som vd i mitten av augusti.