Sportshopen till Sisjön

Göteborg får ytterligare en sportbutik modell större. I början av maj öppnar Sportshopen en fullsortimentsbutik på 4500 kvadratmeter i Sisjön.


Sportshopen till Sisjön
Reinert Sörensson, Sportshopen.

Sisjön söder om centrala Göteborg har blivit något av en samlingsplats för stora sportbutiker. Sedan tidigare finns både XXL och en Stadium Plus-butik i området och nu öppnar alltså även Sportshopen en riktigt stor butik i Sisjön.

– Sisjön är ett spännande handelsområde som växer och utvecklas på ett positivt sätt med nya butiker och nya bostadsområden. En plats med en så stark tillväxt är självklart en plats där vi vill vara. Dessutom kompletterar vi det befintliga utbudet av sport- och fritidsartiklar på ett bra sätt vilket jag tror gynnar alla aktörer i området. Vår starkaste period är under våren och sommaren, så vi ser fram emot en flygande start när den nya butiken öppnar under Kristi Himmelsfärdhelgen, säger Reinert Sörensson, grundare och ägare till Sportshopen, i ett pressmeddelande.

Etableringen blir Sportshopens första i Göteborgsområdet. Alla kedjans befintliga butiker ligger i gränshandelsområdet mellan Sverige och Norge. Sedan tidigare har Sportshopen sammanlagt elva butiker i Grebbestad, Strömstad, Nordby, Uddevalla, Lysekil, Charlottenberg och Töcksfors.