Tenson har fått en ny ägare

Som vi berättade i förra veckan hade Tensons ägare USG gått i konkurs. Tenson har dock snabbt fått en ny ägare i Nedvest capital.

 

 

 

Bara några veckor efter att Tensons tidigare ägare Unlimited Sports Group hade gått i konkurs har det svenska klädmärket fått en ny ägare. När vi pratade med Tensons vd Johan Lövqvist i förra veckan berättade han att en lösning var väldigt nära och nu är det alltså klart att det blir holländska Nedvest Capital som tar över ägandet av Tenson.

– Vi hade ju turen att hålla oss utanför själva konkursen så vi kunde börja förhandla direkt. Jag har tidigare haft kontakt med Nedvest så jag visste vilka de var. Vi håller som bäst på att lägga en ny 5-årsplan med de nya ägarna och det ser riktigt bra och spännande ut, säger Johan till Sportfack.

Nedvest Capital är ett holländskt investmentbolag som främst investerar i holländska små och medelstora bolag. Tenson kvalar in där eftersom de tidigare ägarna var holländska och Tenson har kontor både i Sverige och Holland. Nedvest äger inga andra bolag inom sportbranschen men har en historia av att satsa på sina förvärv och snabbt få dem att växa.

– Att de inte är några branschexperter inom sportbranschen tror jag inte spelar någon större roll. Däremot har Nedvest en bra känsla för affärer och de ger oss goda möjligheter att växa. Vi kan därför räkna med att de kommer att investera i vår utveckling, säger Johan.

Det familjeägda Nedvest Capital bekräftar den bilden. Företaget var intresserad att köpa Tenson redan för ett år sedan och var därför på hugget när möjligheten nu dök upp.

– Vi är mycket glada över att investera i Tenson som både har stark tillväxt och god ekonomi, säger Righart Atsma, partner i Nedvest i en pressrealese.

Enligt Nedvest finns det väldigt mycket historia i Tenson och att företaget alltid har satsat på innovativa produkter som fått stå i fokus. Det är en aspekt som Nedvest vill bevara och utveckla.