Cycleurope utvecklar elcyklarna

Den svenska cykelkoncernen Cycleurope tar hem delar av sin elcykeltillverkning. Tanken är bland annat att kunna utveckla produkterna på hemmaplan i Varberg.

Sedan flera år tillbaka har Cycleurope tillverkat sina elcyklar i sin fabrik i Frankrike. Företaget har tydligt sett att intresset för elcykling har ökat och har också ett uttalat mål att satsa på det segmentet. Förra året såldes totalt över 30 000 elcyklar i Sverige. Bedömare tror att den siffran kommer att fördubblas de närmaste åren. Därför är det viktigt för Cycleurope att vara förberedd inför den utvecklingen.

– Det är vårt snabbast växande segment så det är klart att vi måste vara redo att stärka vår produktion när behovet nu finns där. Elcykelmarknaden är här för att stanna och jag tror faktiskt på en kraftig ökning av försäljningen av elcyklar de närmaste åren, säger Mårten Nydahl, vd på Cycleurope.

Företaget kommer inte att flytta hem hela sin elcykelproduktion från Frankrike, utan bara delar av den. Produktionskapaciteten på fabriken i Varberg är drygt 100 000 cyklar per år och av dem räknar företaget att ungefär 2500 ska vara elcyklar. I och med att Cycleurope börjar tillverka elcyklarna på hemmaplan får företaget också bättre kontroll över själva utvecklingsprocessen av produkterna. Dessutom ökar flytten också möjligheten att anpassa produktionen till efterfrågan.