Unlimited Sports Group i konkurs

Tensons ägare, holländska USG, har försatts i konkurs. Tenson påverkas dock inte eftersom banken direkt gick in och garanterade betalningarna för Tenson.


Unlimited Sports Group i konkurs
Johan Lövqvist

I mitten av mars ansökte Tensons holländska ägare USG om konkurs. Bakgrunden var att två av USG:s största återförsäljare – kedjorna V&D och Scapino – gick i konkurs i slutet av december. USG hade drygt 150 shop-i-shop hos de kedjorna och förlusterna av de konkurserna blev så stora att USG inte klarade av att ta smällen.

– Jag var på Ispo i Peking när jag fick beskedet, berättar Tensons vd Johan Lövqvist. Det blev några turbulenta dagar efter det men bankerna som är de största fodringsägarna på USG gick snabbt in och sa att Tenson inte skulle påverkas av konkursen. De gick in och garanterade betalningarna så hur konstigt det än låter så har vi kört på som vanligt.

Anledningen till att Tenson klarar sig är att de haft flera bra år bakom sig. De tre senaste åren har tillväxten varit totalt 43 procent och därför ville bankerna skydda Tenson under tiden de hittar en ny ägare.

– Jakten på en ny ägare pågår för fullt, berättar Johan. Jag hålls informerad löpande och det har varit många spekulanter som vill ta över Tenson. Vi är inne i slutfasen av förhandlingar och jag tror att vi kommer att ha en lösning om en vecka eller två.