Nike presenterar EM-ställ i ett helt nytt material

Nike presenterar EM-ställ i ett helt nytt material

Det är den tiden på året nu när företagen presenterar matchställen inför sommarens fotbolls-Em. Nike nöjer sig inte med nytt utseende utan har även utvecklat ett helt nytt material.

Publicerad

Nikes nya material heter AeroSwift och jämfört med Nikes tidigare material så är det här 10 procent lättare och har 50 procent mer stretch. Den stora prestandahöjningen är dock att det transporterar bort fukt från huden 20 procent snabbare och torkar 25 procent snabbare. Det är alltså Nikes framtida material för kläder gjorda för pulshöjande aktiviteter som nu presenteras.

Materialet är dessutom helt tillverkat av återvunnen polyester. Polyestern kommer från återvunna plastflaskor som smälts ner för att skapa garn. Varje ställ är gjort av i snitt 16 plastflaskor och sedan 2010 har Nike återanvänt över 2 miljarder plastflaskor.

De länder som har fått nya ställ är hemmanationen Frankrike samt England, Brasilien, Portugal, Polen, Chile, Kroatien, Turkiet och USA. Samtliga har tajt passform, raglanärm för ökad rörlighet och kraglös krage.

 

Frankrikes nya hemmaställ.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

6 kommentarer

Fredrik: Och anställda med mångårig trogen tjänst och mycket kunskap passade man på att göra sig av med på samma gång.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842