Nike presenterar EM-ställ i ett helt nytt material

Det är den tiden på året nu när företagen presenterar matchställen inför sommarens fotbolls-Em. Nike nöjer sig inte med nytt utseende utan har även utvecklat ett helt nytt material.

Nikes nya material heter AeroSwift och jämfört med Nikes tidigare material så är det här 10 procent lättare och har 50 procent mer stretch. Den stora prestandahöjningen är dock att det transporterar bort fukt från huden 20 procent snabbare och torkar 25 procent snabbare. Det är alltså Nikes framtida material för kläder gjorda för pulshöjande aktiviteter som nu presenteras.

Materialet är dessutom helt tillverkat av återvunnen polyester. Polyestern kommer från återvunna plastflaskor som smälts ner för att skapa garn. Varje ställ är gjort av i snitt 16 plastflaskor och sedan 2010 har Nike återanvänt över 2 miljarder plastflaskor.

De länder som har fått nya ställ är hemmanationen Frankrike samt England, Brasilien, Portugal, Polen, Chile, Kroatien, Turkiet och USA. Samtliga har tajt passform, raglanärm för ökad rörlighet och kraglös krage.

 

Nike presenterar EM-ställ i ett helt nytt material
Frankrikes nya hemmaställ.