Röjk gör sportkollektion

Röjk gör sportkollektion

Svenska outdoorföretaget Röjk lanserar en träningskollektion. Den har gjorts i samarbete med mångkamparen Nadja Casadei och tillverkas endast i en begränsad upplaga.

Publicerad

Efter sex år med uteslutande oudoorprodukter väljer Röjk att nu släppa en träningskollektion. Idén till kollektionen föddes när marknadschef Linus Zetterlund träffade Nadja Casadei för ett par år sedan. Strax därefter insjuknade Casadei i cancer men tankarna på sportkollektionen fanns kvar.

– I takt med hennes tillfrisknande börjad vi planera och skissa på kollektionen. Hon har under hela tiden varit involverad i det arbetet. Hon har bland annat tyckt till om vilka produkter som ska ingå i kollektionen, säger Linus Zetterlund, marknadschef på Röjk.

Nu är kollektionen klar och den kommer endast att finnas i en begränsad upplaga. I kollektionen ingår tajts, en topp, en långärmad träningströja och en vindjacka.

– På grund av att vi gör en begränsad kollektion och bara producerar 50 plagg per modell och färg kommer kollektioenen inte heller att finnas hos alla våra återförsäljare. Det som är säkert är att den i varje fall kommer att finnas hos Sportkompaniet i Nadjas hemstad Karlskrona, berättar Linus.

Än så länge finns inga planer att fortsätta på träningsspåret utan denna kollektion kommer att vara unik på många sätt. Istället fortsätter Röjk på den inslagna vägen med outdoorprodukter. Bland annat fortsätter företaget att utveckla och använda det garn i sina plagg som är en mix av merinoull och primaloft. Garnet har bland annat använts i Röjks prisvinnande underställ Primaloft Superbase.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Granitbiten och Marmot går skilda vägar

11 kommentarer

Göran S: Det kan nämnas att varken Granitbiten eller ROSWI är distributör för de märken vi diskuterar. De är/var i bägge fallen agenter.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842