Kvinnligt äventyr

Kvinnligt äventyr

Det blev Johanna Johansson som fick priset för Årets Äventyr. Prissumman är på 40 000 kronor och kommer att användas till hennes äventyr att cykla från hav till hav.

Publicerad

Priset för Årets Äventyr tilldelas en person som vill genomföra en expedition, ett äventyr eller en utmaning utöver det vanliga. Det är inte bara de mest extrema äventyren som kan få priset utan juryn tittar på helheten och också på idén bakom projektet.

Årets vinnare, Johanna Johanssons äventyr består i att på cykel korsa den europeiska kontinenten från Östersjön till Medelhavet. Cykelfärden inleds i Gdansk i Polen och sträcker sig 340 mil för att avslutas i Aten i Grekland. Under sin resa kommer hon att passera sju länder och i varje land ska hon dessutom utföra ett äventyr tillsammans med någon lokal kvinna. Johansson är givetvis ute efter en fysisk utmaning med sitt projekt men hon vill också belysa "äventyrsklimatet" för kvinnor i de länder hon passerar.

Årets Äventyr utses av en jury bestående av bland annat Fredrik Erixon, Dennis Svärd och Anette Andersson.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

6 kommentarer

Fredrik: Och anställda med mångårig trogen tjänst och mycket kunskap passade man på att göra sig av med på samma gång.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842