Golfens klädkod är under press

Golfens klädkod är under press

Golf har många regler. En del av dem i regelboken men betydligt fler av gammal hävd och tradition. Klädkoden är en av dem men nu kommer allt fler tecken på att den ifrågasätts och kanske håller på att luckras upp.

Publicerad

Golfens klädkod med långbyxor och krage på tröjan ifrågasätts allt oftare. I och för sig lättade PGA på byxregeln för spelarna under inspelsvarv och träning men på tävling är det fortfarande byxor som gäller. Fast många spelare vill att de, inte bara deras caddies och tjejer, ska få använda shorts i tävlingar.

Nike utmanar dessutom påbudet om kragar och kommer med tre olika kragvarianter som på ett sätt är kragar men på andra inte. Rory McIllroy har redan setts använda tröjor med kragar hämtade från baseballtröjor så kanske faller kragkravet inom kort. Det går ju att vara snyggt klädd utan att hålla fast vid gamla traditioner.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Black Diamonds stavar tog storslam i Råd & Rön-test

1 kommentar

Sven Blomqvist: hej var kan få sercise på Black diamond stavar MVH Sven 070 813 96 66

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842