IWA Outdoor Classics – outdoormässa med fokus på jakt och fiske

IWA Outdoor Classics – outdoormässa med fokus på jakt och fiske

De flesta i sportbranschen har koll på outdoormässan Outdoor Messe, men det finns ett alternativ – IWA Outdoor Classics anordnas 4–7 mars.

Publicerad

Mässan IWA Outdoor Classics drog igång för över 40 år sedan och som namnet antyder är det en mässa som fokuserar mer på klassiska outdooraktiviteter som jakt, fiske och vandring än de mer puls- och adrenalindrivna aktiviteter som syns på Ispo och Outdoor Messe.

I år hålls mässan 4–7 mars och platsen är Nürnberg i södra Tyskland. Över 1 400 utställare finns på plats och mässan räknar med runt 40 000 besökare. Det är alltså en riktigt stor mässa.

– Vi är den ledande mässan inom jakt och sportskytte, säger Thomas Preutenborbeck som är ansvarig för IWA Outdoor Classics. Vi skiljer oss en hel del mot Ispo och Outdoor Messe eftersom vi fokuserar på jakt, fiske, njuta av naturen, laga mat utomhus och andra mer klassiska outdooraktiviteter. Förutom vapen, ammunition och fiskeredskap visar våra utställare även mycket inom kikare, ryggsäckar, knivar, tält och kläder.

Jakt är det största segmentet på IWA Outdoor Classics

Mässan är uppdelad i tre områden: Target Sports, Nature Activities och Protecting People. Alltså jakt, Naturupplevelser och Personlig skyddsutrustning. Förutom utställarna och alla deras produkter finns utställningen New Product Center där årets stora nyheter och innovationer lyfts fram samt ett trendkafé där besökarna kan få både något att äta och något intressant att lyssna på. Precis som på Ispo och Outdoor Messe ställer skandinaviska utställare ut tillsammans i Scandinavian Village.

– IWA Outdoor Classics är en renodlad fackmässa och vi vill gärna se fler besökare från Norden, säger  Thomas. IWA är inte bara en mässa för tyska butiker – flertalet av besökarna kommer från övriga Europa och resten av världen.

Är du intresserad av att besöka IWA kan du kontakta Trade Fair Agency som är mässans svenska representatnt eller gå in på www.iwa.info.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206