Bra år för XXL

Bra år för XXL

XXL Sport & Vildmark har presenterat sitt bokslut för 2015 och där kan vi läsa att kedjan nu omsätter över sex miljarder i Norden och att den svenska försäljningen ökade med 29 procent till ganska precis två miljarder.

Publicerad

I XXL:s bokslut går det att se att kedjan hade ett riktigt bra 2015. Totalt ökade de sin försäljning med 24 procent och omsätter nu 6,4 miljarder kronor totalt i Norge, Sverige och Finland.

I Sverige steg omsättningen med 29 procent till ganska precis två miljarder kronor. Ökningen i befintliga butiker och e-handeln blev tillsammans 5,5 procent vilket är i nivå med sporthandelns totala tillväxt 2015. Vinsten för verksamheten i Sverige blev 188 miljoner kronor vilket ger en vinstmarginal på 9,2 procent. Rent strategiskt hade XXL färre reor under 2015 vilket förbättrade marginalen men drog ner volymen jämfört med 2014.

Allra högst tillväxt hade XXL:s e-handel som ökade med hela 71 procent. Under året planerar de att dra igång e-handel även i Danmark trots att de ännu inte har några fysiska butiker där.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206