Bra år för XXL

Bra år för XXL

XXL Sport & Vildmark har presenterat sitt bokslut för 2015 och där kan vi läsa att kedjan nu omsätter över sex miljarder i Norden och att den svenska försäljningen ökade med 29 procent till ganska precis två miljarder.

Publicerad

I XXL:s bokslut går det att se att kedjan hade ett riktigt bra 2015. Totalt ökade de sin försäljning med 24 procent och omsätter nu 6,4 miljarder kronor totalt i Norge, Sverige och Finland.

I Sverige steg omsättningen med 29 procent till ganska precis två miljarder kronor. Ökningen i befintliga butiker och e-handeln blev tillsammans 5,5 procent vilket är i nivå med sporthandelns totala tillväxt 2015. Vinsten för verksamheten i Sverige blev 188 miljoner kronor vilket ger en vinstmarginal på 9,2 procent. Rent strategiskt hade XXL färre reor under 2015 vilket förbättrade marginalen men drog ner volymen jämfört med 2014.

Allra högst tillväxt hade XXL:s e-handel som ökade med hela 71 procent. Under året planerar de att dra igång e-handel även i Danmark trots att de ännu inte har några fysiska butiker där.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842