Bra år för XXL

XXL Sport & Vildmark har presenterat sitt bokslut för 2015 och där kan vi läsa att kedjan nu omsätter över sex miljarder i Norden och att den svenska försäljningen ökade med 29 procent till ganska precis två miljarder.

I XXL:s bokslut går det att se att kedjan hade ett riktigt bra 2015. Totalt ökade de sin försäljning med 24 procent och omsätter nu 6,4 miljarder kronor totalt i Norge, Sverige och Finland.

I Sverige steg omsättningen med 29 procent till ganska precis två miljarder kronor. Ökningen i befintliga butiker och e-handeln blev tillsammans 5,5 procent vilket är i nivå med sporthandelns totala tillväxt 2015. Vinsten för verksamheten i Sverige blev 188 miljoner kronor vilket ger en vinstmarginal på 9,2 procent. Rent strategiskt hade XXL färre reor under 2015 vilket förbättrade marginalen men drog ner volymen jämfört med 2014.

Allra högst tillväxt hade XXL:s e-handel som ökade med hela 71 procent. Under året planerar de att dra igång e-handel även i Danmark trots att de ännu inte har några fysiska butiker där.