Marcus Wiberg slutar som vd för XXL

Marcus Wiberg slutar som vd för XXL

Marcus Wiberg har bestämt sig för att efter sex år som vd för XXL söka nya utmaningar. Under hans tid har XXL gått från noll till två miljarder i omsättning i Sverige.

Publicerad

Få personer har gjort sådant avtryck på svensk sporthandel som Marcus Wiberg. Vi pratar ofta om tiden före och efter XXL:s intåg på den svenska marknaden och en stor del av kedjans framgång kan tillskrivas dess vd Marcus Wiberg. På sex år har han byggt upp en organisation med 20 varuhus i Sverige som omsätter två miljarder kronor. Än viktigare är hur han och XXL har förändrat synen på marknadsföring och inköp för svensk sporthandel.

– Efter åtta år är det tid för mig att gå vidare, jag har haft förmånen att vara med på en resa tillsammans med fantastiska medarbetare, säger Marcus Wibergh. För sex år sedan fanns inte XXL på den svenska sportmarknaden, idag omsätter XXL 2 miljarder kronor före moms, har 20 varuhus och cirka  1 000 anställda. Det har varit en häftig resa!

– De resultat Marcus har skapat tillsammans med det svenska teamet är imponerande, säger Fredrik Steenbuch, koncernchef för XXL. Plattformen som är skapad ger oss möjlighet till vidare succé i Sverige. Vi tackar Marcus och önskar honom lycka till framöver.

Marcus Wibergh avslutar sin anställning den 29 april 2016. Janicke Blomsnes, vice vd, tillträder som tillförordnad vd. Sökandet av ny vd har inletts.

 

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206