Easton Hockey uppköpt av Bauer Hockey

Det amerikanska företaget Performance Sports Group – ägare av Bauer Hockey – har köpt Easton Hockey. Förvärvet innebär att Easton i framtiden uteslutande kommer att producera hockeyklubbor, handskar och kroppsskydd.

Meddelandet att Easton Hockey har blivit uppköpt kom i och för sig inte som någon överraskning för branschen. Företaget har haft det motigt både i Sverige och internationellt och hamnat i skuggan av de två stora hockeyjättarna CCM och Bauer. Den nya ägaren Performance Sports Group har redan Bauer Hockey i sin produktportfölj och därför kan det vara naturligt att koncernen nu utökar sin portfölj med ett annat högklassigt hockeyvarumärke.

I det pressmeddelande som publicerades idag skriver företaget att de ska fortsätta att jobba för att utveckla och driva Easton Hockeys varumärke vad gäller klubbor, handskar och kroppsskydd. Däremot sägs ingenting om hur framtiden ser ut för Eastons skridskor. Istället meddelar Perfomance Sports Group att de kommer att minska Eastons inblandning i alla andra produktgrupper med omedelbar verkan. Det betyder förmodligen att företaget bara kommer att utveckla och producera skridskor under varumärket Bauer i framtiden.