Primaloft Gold för högpulskativiteter

Primaloft Gold för högpulskativiteter

Primaloft har utvecklat en ny variant av sitt isoleringsmaterial – Gold Insulation Active – speciellt framtagen för högintensiva aktiviteter.

Publicerad

När allt fler vill hålla på med högintensiv träning gäller det för tillverkarna att hänga med i den trenden. Inte bara tillverkarna av plagg utan minst lika mycket materialtillverkarna. För Primaloft, som tillverkar syntetisk isolering, var utmaningen att få fram ett material som håller användaren varm under lågintensiva perioder men som kan ventilera bort värme och framförallt fukt när pulsen och aktiviteten höjs.

Resultatet av flera års forskning är nu klart och heter Primaloft Gold Insulation Active. Den nyutvecklade tillverkningsprocessen låser fast Primalofts mikrofibrer vilket hindrar dem från att vandra genom yttertyget eller klumpa ihop sig i en del av plagget. Det i sin tur ger tillverkaren möjlighet att använda mer ventilerande stretchmaterial med luftigare struktur som yttertyg vilket gör att transporten av fukt förbättras avsevärt.. Oavsett om konsumenterna springer, går på toppturer eller håller på med längdåkning reglerar den mjuka, komprimerbara och vattenavvisande isoleringen användarnas värmenivå under högintensiv aktivitet.

Primaloft Gold Insulation Active är tänkt som ett året runtmaterial för de som inte vill ta av och på kläder mellan aktivitet och pauser. Bland de som kommer med plagg i den nya isoleringen finns Bergans, Billabong, Marmot, Norrøna, Merrell och Under Armour.

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

18 kommentarer

Nicolas: På Sportfack skiljer vi till rätt stor del på materialet i respektive kanal. Visst görs det jobb av undersökande karaktär, men de har vi hittills vikt för printugåvan för att ge maximal...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842