Mest lästa nyheterna på sportfack.se under 2015

Sportfack kan sammanfatta 2015 som ett rekordår på webben. Vi passerade med råge en miljon sidvisningar och hade över en kvarts miljön besökare.

Webben är bra på många sätt. Det är snabbt, det rymmer hur mycket som helst och det går att få till en kommunikation med läsarna. Och så är det mätbart. Precis allt registreras och nu när det är ett nytt år är det kul att titta tillbaka på vad ni lästa mest på vår hemsida. Listan över de 15 mest lästa artiklarna ser ut så här:

1.Sportbranschens 100 mäktigaste
2.Team Sportiabutiker går över till Sportringen
3.De tio rikaste i sportbranschen
4.Intersports nya butikskoncept
5.Gustaf Öhrn lämnar Stadium
6.Intersport får ny majoritetsägare
7.Team Sportias butik i Barkarby
8.Segers eluppvärmda strumpor
9.Wallhager slutar på Sportringen
10.Foppas nya sandaler
11.Trenderna 2015
12.Moc gör det enklare med mobilen
13.Materialen närmast kroppen
14.Sportringen tar in ny delägare
15.Världens bästa reklamgrej

Det går snabbt att dra två slutsatser av denna lista. Den första är att nyheter om stora och mäktiga aktörer är mest intressant och den andra är att när en nyhet delas på sociala medier så sticker besökssiffran snabbt iväg. En tredje analys är att vissa artiklar – som 100 mäktigaste och Materialen närmast kroppen – har extremt långt bäst-före-datum. De artiklarna var skrivna 2014 respektive 2013.

Övrig statistik som vi hämtar från förra året är att 266 608 olika användare besökte oss och tillsammans tittade de på 1 239 185 sidor. 43 procent av besökarna var återkommande och över hälften av dessa besöker oss minst varje månad. Antalet besök via mobilen ökar men fortfarande görs nästan 60 procent av läsningen från en dator vilket visar att besöken görs från kontoret och under arbetstid. Precis som det ska vara på en branschsajt. 

Mer kuriosamässigt så står Windowsanvändarna för 43 procent av besöken, IOS för 32 procent, Apple OS för  15 procent och Android för åtta procent. Sverige står för 90 procent av besöken, Norge för tre, Danmark och USA för drygt en procent vardera och sedan är det småsmulor från övriga världen.

Sportregistret hade 159 565 visningar och våra platsannonser visades hela 120 780 gånger.

Vi tackar er för att ni använder sportfack.se och hoppas att ni fortsätter göra det under 2016.