Sportmarket fyller på med action

Sportmarket fyller på med action

Sportmarket är sedan i höst svensk distributör av amerikanska actionmärkena Shred Optics och Slytech Protection.

Publicerad

Det var i början av oktober som Sportmarket blev svensk distributör för amerikanska Anomaly Action Sports och deras två varumärken Shred Optics och Slytech Protection. Innan dess hette distributören In Monte Sports.

– Det är två varumärken som ligger på den absoluta toppen beträffande produktutveckling. De har också en förmåga att knyta till sig de absolut bästa atleterna, säger Göran Nilsson, VD på Sportmarket Nordic.

Båda varumärkena har sitt ursprung i racing men har i dag även en tydlig freeride-inriktning inom snö- och cykelsport. Shred Optics huvudprodukter är goggles och hjälmar. För Slyteck Protection det handlar om kroppsskydd. Sportmarket kommer att arbeta med hela sortimenten.

– De ligger i det övre prissegmentet där de högkvalitativa varumärkena finns, säger Göran Nilsson

Vad har ni för målsättning med varumärkena?

– Den är hög, de leder utvecklingen inom sina segment vad gäller funktion och säkerhet. Slytech var först med att introducera mjuka ryggskydd. Inför hösten 2016 lanserar Shred ett "multi-directional"-system för hjälmar, som varken adderar vikt eller volym.

Slytech och Shred startades 2003 respektive 2006 av Carlo Salmini. När Slytech kom med sina skydd hette en av de första användarna Ted Ligety. När den amerikanske skidstjärnan några år senare stod utan goggle-sponsor skapade de tillsammans varumärket Shred. 

Shred och Slytech drevs av Carlos pappas företag, Cersal, fram till 2011 då det nystartade Anomaly Action Sports tog över varumärkena. Bakom företaget står Carlo Salmini, Ted Ligety och Federico Merle.

ROBERT KJESSEL

 

Göran Nilsson är nöjd med att ha fått två nya varumärken i Sportmarkets utbud.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Sportmarket AB
  • Telefon: 08-470 28 00
  • Verksamhetsinfo: Sportmarket är leverantör till sporthandeln av kända varumärken inom vintersport, skor samt konfektion. Samtliga leveranser sker från eget lager. Året-runt service.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842