Snygg mask mot ful luft

Snygg mask mot ful luft

Svenska Airinum har utvecklat fram en andningsmask för folk i luftförorenade storstäder. En mask som ska kunna bli en trendig accessoar.

Publicerad

Fredrik Kempe är en av fyra grundarna av Airinum.

Historien om Airinum börjar när Alexander Hjertström åkte till Indien för att plugga och fick tillbaka sin barndoms astma på grund av den dåliga luften. I sin jakt på andningsskydd upptäckte han snart att utbudet inte svarade upp till hans behov. Hemma igen var luften visserligen renare men tanken på en effektiv och dessutom snygg andningsmask var väckt. Och förverkligas tillsammans med kompisarna Fredrik Kempe, Johannes Herrman och Mehdi Rejraji. 

Resultatet är en mask som på insidan består av ett filter i tre lager som enligt uppgift tar bort 99 procent av alla luftpartiklar, inklusive pollen, virus och bakterier.  Filtret är utbytbart och masken har två ventiler som underlättar utandningen. För att tilltala stadsbon har energi lagts på designen och möjligheten att välja olika tryck.  

– Vi tycker inte funktionalitet ska behöva kompromissa med design. Våra masker är därför designade som vilket annat klädesplagg som helst, säger Fredrik Kempe.

Startkapital till den första produktionen hoppas grundarna få in genom den lansering företaget gjorde på Kickstarter före jul. 

– Masken kommer till en början att sälja online, berättar Fredrik Kempe.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842