Två nya Team Sportiabutiker

Team Sportia är inne i en offensiv period. För en tid sedan blev det klart att de är ny sponsor till Lidingöloppet och nu öppnar de två nya butiker.

De två nya butikerna ligger i Kristianstad och Nynäshamn och båda har tyngdpunkten på Team Sportias fokusområde: konditionsidrott.

Butiken i Kristianstad blir på 800 kvadratmeter och det är en stad där Team Sportia har funnits tidigare men inte haft någon butik på några år.

– Team Sportia har funnits här tidigare och det är många i trakten som verkligen har saknat varumärket och nu ser fram emot att vi ska öppna på nytt, säger butiksägare Henrik Svenstam. Vi har exempelvis över 19 000 Sportklubbenmedlemmar i Kristianstad med omnejd, så vårt koncept är redan starkt förankrat här.

Den nya butiken i Kristianstad kommer att ha ett brett sortiment, men med ett extra fokus på  konditionsidrott, träning och aktiv fritid. Kunder som återvänder till varumärket kommer med andra ord att känna igen sig:

– Absolut! Jag har själv jobbat inom Team Sportia sedan 1999 och vet av erfarenhet att våra kunder förväntar sig att vi kan de här områdena på riktigt och kan erbjuda allt ifrån bra utrustning till träningstips, fortsätter Henrik.

Nästa på tur att bli Team Sportiahandlare är Christian Dahl Berntsson som öppnar butik i Nynäshamn den 25 november. 

– Det händer mycket positivt kring Team Sportia nu och känslan är att det här är en organisation som verkligen har framtiden för sig så för mig var valet av kedja enkelt, säger Christian. Dessutom ville jag öppna en butik som är duktig på cykel eftersom Nynäshamn inte har någon cykelhandlare idag. Och då är det i min mening bara Team Sportia som gäller.

Team Sportia i Nynäshamn blir ca 400 kvadratmeter stor och förutom cykel kommer fokus i första hand att ligga på löpning, träning och en kombination av aktiv fritid och street. Christian påpekar dock att butikens karaktär i mångt och mycket kommer att formas av kunderna:

– Vi ska vara en modern sportbutik som är lyhörd för kundernas önskemål och utformar vårt erbjudande därefter, säger Christian. Team Sportia handlar om kunskap och inte minst service, så självklart ska vi lyssna på vad våra kunder vill ha.