Tionde året för Champion och Rosa Bandet

I år är det tionde gången som Champion gör en specialkollektion i samband med Rosa Bandetkampanjen. 20 procent av försäljningen går till Bröstcancerfonden.


Tionde året för Champion och Rosa Bandet

Champion har alltså samarbetat med Bröstcancerfonden och deras kampanj Rosa Bandet i tio år. För varje år blir den speciella kollektionen större och mer speciell. I år rymmer den allt från tajts och linnen till väskor, vattenflaskor och självklart också sportbehå.

– Vi är mycket tacksamma över att kunna göra denna viktiga insats för tionde året i rad, säger Ralph Mühlrad, VD för Champion Northern Europe. Vi har gjort en specialdesignad träningskollektion som är ”brandad” med Rosa budskapet. Bröstcancerforskningen måste fortgå och vi på Champion vill bidra till att den kan göra det. Om vår insats kan ge hopp till människor som drabbats av bröstcancer och deras anhöriga, så har vi lyckats.

Eftersom Champion är en av marknadsledarna på sportbehå ligger det nära till hands att samarbeta med just Bröstcancerfonden och det är ett samarbete som inte bara handlar om pengar till forskning.

– Studier har visat att fysisk aktivitet kan minska risken att insjukna i bröstcancer och för att få återfall, förklarar Elizabeth Bergsten Nordström, ordförande i Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation. Så det känns betydelsefullt och viktigt för oss att samarbeta med företag i sportbranschen.

Champions Rosa produkter säljs hos samtliga XXL varuhus i  Sverige samt hos utvalda Sportringen- och Team Sportiabutiker. Företagen skänker tillsammans 20 procent av försäljningsvärdet på dessa produkter till Bröstcancerfonden. Rosa Oktober-kampanjen börjar den 1:a oktober 2015.

 

Tionde året för Champion och Rosa Bandet
Den specialdesignade kollektionen har ett tydligt Rosa Bandetmönster.