Röjk gör barnkollektion

Outdoorföretaget Röjk breddar sitt sortiment. I november i år släpper företaget nämligen en barn-och juniorkollektion i begränsad upplaga.

Stockholmsföretaget Röjk som blivit känd för sina innovativa fleeceplagg och skidkläder har redan en tid funderat på att släppa en begränsad kollektion med barn-och juniorkläder. En av anledningarna är att många av Röjks trogna kunder själva har fått barn och därför önskat sig plagg av Röjk till sina telingar. Att kollektionen släpps nu i höst är å andra sidan resultatet av ett lyckligt missförstånd med textilleverantören

– Det hade blivit ett litet missförstånd och plötsligt satt vi där med ett ganska stort lager tyg. Då tänkte vi att det kanske var ett bra läge att använda det till att släppa en midseason kollektion med barnkläder, berättar Linus Zetterlund , marknadschef på Röjk.

Kläderna kommer endast att säljas av Röjk och finnas hos ett antal utvalda återförsäljare. Av återförsäljarna är än så länge bara Addnature helt klar. Med de övriga återförsäljarna förs fortfarande förhandlingar. Vad som sker med utvecklingen av barn-och juniorkollektioner i framtiden är fortfarande öppen.

– Faller den här satsningen väl ut så är det inte omöjligt att vi tar projektet ett steg längre. Men det är för tidigt att prata om. Först måste vi ses hur det går med denna kollektion, säger Linus Zetterlund.