XXL arrangerade utbildningsdagar

XXL arrangerade utbildningsdagar

Sportjätten XXL arrangerade sina årliga utbildningsdagar förra veckan. Sportkedjan hade bjudit in ett 30-tal leverantörer till Strands Gård utanför Eskilstuna för att informera och visa sina produkter.

Publicerad

Den norska sportkedjan XXL arrangerar utbildningsdagar för sin personal två gånger per år. Då handlar det om skor och konfektion. Dessutom har jakt och vildmark sina utbildningstillfällen precis som sportsegmentet. Förr XXL är det här ett sätt att garantera att personalen ständigt hålls uppdaterad med de produkter som de säljer.

– Utvecklingen går så fruktansvärt inom produktutvecklingen att det behövs kontinuerlig utbildning för personalen för att de ska hänga med. Har du fått utbildning om till exempel Gore Tex-membranen för fem år sedan så är den informationen kanske inte längre aktuell. Det samma gäller för skor och många andra produktgrupper, säger Stellan Kinell, säljchef för sportkläder på XXL.

Utbildningsdagarna pågick i fyra dagar förra veckan och de över 160 anställda hade delats upp i två grupper. Gruppindelningen gjordes för att verksamheten ute i butikerna inte skulle bli lidande. För leverantörerna gällde det att presentera de produkter som kommer att säljas i butikerna nu under hösten och vintern.

– Det här är ett fantastiskt sätt för oss att få kontakt med våra återförsäljare. Vi får i lugn och ro berätta om våra produkter och personalen har en möjlighet att ställa oss frågor som de kanske får ute i butikerna, säger Claes Lövenfors på Merrell.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206