XXL öppnar i Umeå

XXL öppnar i Umeå

XXL fortsätter sin offensiva satsning och berättar nu att de under 2016 kommer att öppna ett 4 500 kvadratmeter stort varuhus i Umeå.

Publicerad

Platsen blir Ersboda handelsområde och butiken kommer att skapa 45 arbetsplatser varav runt 15 på heltid.

– Vi ser fram emot att få öppna ytterligare ett varuhus i den norra delen av Sverige och är extra glada över att ha hittat detta läge, säger Marcus Wibergh, VD för XXL. Vi vet att i orter med tydliga säsonger och starkt friluftsliv så är vårt koncept extra uppskattat.

XXL har  idag 18 varuhus i Sverige, 23 varuhus i Norge och 7 varuhus i Finland. Varuhusen hade 2014 tillsammans med E-handeln en omsättning på NOK 5,2 miljarder. XXL är noterat på Oslobörsen och de största ägarna är brödraparet Tidemandsen, tätt följt av det svenska investeringssällskapet EQT. Många anställda och ledningen äger också aktier i bolaget.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842