XXL öppnar i Umeå

XXL öppnar i Umeå

XXL fortsätter sin offensiva satsning och berättar nu att de under 2016 kommer att öppna ett 4 500 kvadratmeter stort varuhus i Umeå.

Publicerad

Platsen blir Ersboda handelsområde och butiken kommer att skapa 45 arbetsplatser varav runt 15 på heltid.

– Vi ser fram emot att få öppna ytterligare ett varuhus i den norra delen av Sverige och är extra glada över att ha hittat detta läge, säger Marcus Wibergh, VD för XXL. Vi vet att i orter med tydliga säsonger och starkt friluftsliv så är vårt koncept extra uppskattat.

XXL har  idag 18 varuhus i Sverige, 23 varuhus i Norge och 7 varuhus i Finland. Varuhusen hade 2014 tillsammans med E-handeln en omsättning på NOK 5,2 miljarder. XXL är noterat på Oslobörsen och de största ägarna är brödraparet Tidemandsen, tätt följt av det svenska investeringssällskapet EQT. Många anställda och ledningen äger också aktier i bolaget.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206