Galvin Green gör kläderna till Ryder Cup

Galvin Green gör kläderna till Ryder Cup

I våras fick Galvin Green frågan om de ville ta över som ny leverantör av regnplagg till det europeiska Ryder Cuplaget. De svarade självklart ja och lovar att ta fram unika plagg.

Publicerad

Svenska golfkläder är bäst i världen. För när Galvin Green utsågs till leverantör av regnkläder till det europeiska Ryder Cuplaget och Abacus sedan tidigare klär upp damerna i Solheim Cup så går det inte att tolka på något annat sätt.

– Det här är fantastiskt kul, säger Nicholai Stein på Galvin Green. Det här är inget som går att köpa utan det är kommittén som gör ett val. Vi fick frågan tidigt i våras och anledningen till att de valde oss är att vi lyckats väldigt bra med våra regnkläder i Storbritannien där Ryder Cup har sitt säte. Dessutom säljer kaptenen Darren Clark våra kläder i sin shop så han vet att de fungerar.

Hur kläderna kommer att se ut kommer att vara hemligt ända fram till start men Galvin Green lovar att det kommer att bli något alldeles extra.

– Vårt mål är att skapa moderna plagg som inte liknar något som du tidigare har sett i Ryder Cup, säger Mats Lundqvist som är huvuddesigner på Galvin Green. Just nu testar vi tre olika material varav ett är ett helt nytt och när vi väl valt material kommer vi ittta på designen och det kan bli allt från en vanlig jacka till en anorak med korta ärmar.

Ryder Cupplaggen kommer att säljas till vanliga golfare efter tävlingen men redan till våren kommer det att finnas en kollektion med Ryder Cuploggan från Galvin Green.

Avtalet med Ryder Cup gäller både för 2016, Hazeltine i Minnesota, och 2018 i Paris.

– Frankrike är en prioriterad marknad för oss, säger Nicholai. Vi är fortfarande ganska små där men med samarbetet med Ryder Cup när den spelas i Frankrike tror vi att det kommer att öppna dörrar för oss.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jackan som klickar i alla hållbarhetsboxar

5 kommentarer

Joel S: Röjk Badland Jacket vann både ISPO Award och Scandinavian Outdoor Award 2018.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842